Nationale Postcode Loterij kent extra subsidie toe aan Aflatoun International

De Nationale Postcode Loterij heeft Aflatoun International €1.950.000 extra subsidie toegekend. De subsidie geldt voor drie jaar en stelt Aflatoun in staat om het Aflateen+ adolescent economic empowerment programma uit te rollen in drie landen in West-Afrika: Benin, Democratische Republiek Congo en Senegal. Samen met bestaande netwerkpartners van Aflatoun kunnen we 28.000 tienermeisjes en -jongens bereiken. Daarnaast zal Aflatoun samenwerken met de nationale autoriteiten om levensvaardigheden en financiële educatie te integreren in hun nationale onderwijsprogramma’s. 

Deze subsidie is niet alleen erg belangrijk omdat het ons in staat stelt kwetsbare tieners in deze drie landen te bereiken – het is ook een belangrijk signaal voor internationale ontwikkelingsactoren dat een van de grootste donoren ter wereld bereid is een aanzienlijk bedrag toe te kennen aan sociale en financiële educatie. Wij zijn de Nationale Postcode Loterij en de deelnemers aan de loterij zeer dankbaar! 

Over het Aflateen+ programma: 

Wereldwijd ondervinden 600 miljoen tienermeisjes in ontwikkelingslanden problemen bij de toegang tot onderwijs. Maar al te vaak zijn deze meisjes ook slachtoffer van discriminatie en geweld. In vergelijking met jongens hebben zij vaak beperkte toegang tot onderwijs, kennis, middelen en vaardigheden die leiden tot economische empowerment en vooruitgang. 

Daarom worden de genderinclusieve materialen van Aflatoun (Aflateen+) ontworpen en aangepast op de verschillende behoeften van tieners in diverse contexten en kunnen ze worden aangepast aan lokale situaties. 

Het is belangrijk op te merken dat de inhoud van Aflateen+ is ontworpen om te worden gebruikt met jongens en meisjes samen, maar alleen met meisjes kan worden gebruikt als de voorkeur wordt gegeven aan een veilig project voor meisjes, zowel in formele als niet-formele onderwijsomgevingen. Naast onze sociale (levensvaardigheden) en financiële educatie, worden ook lessen in ondernemerschapsvaardigheden en de kansen op de arbeidsmarkt met een gender-lens gegeven met behulp van deze leermethoden.