10,5 miljoen kinderen empowered met financiële educatie

Het leven van een kind verandert door de sociale en financiële educatie programma’s van Aflatoun. Ze leren namelijk te budgetteren en/of een klein bedrijf op te starten. Dit heeft niet alleen enorme positieve impact op het kind, maar ook op hun leefomgeving. Jongeren die voor zichzelf kunnen opkomen zijn namelijk in staat een samenleving te veranderen, waardoor de keten van armoede kan worden doorbroken.

Aflatoun heeft deze 10,5 miljoen kinderen en jongeren samen met 345 partners, 38 regeringen in 108 verschillende landen kunnen bereiken. Lees meer over deze resultaten in ons jaarverslag.

Drie belangrijke thema’s van 2019:

  • Partners aantrekken om op te schalen
    Werken met een groot aantal nieuwe partners, van internationale multilaterale agentschappen tot nationale ministeries van onderwijs, tot lokale non-profitorganisaties en instellingen voor microfinanciering.
  • Introductie van relevante en kwaliteitsonderwijsprogramma’s
    Onderzoek doen om ervoor te zorgen dat de huidige onderwijsprogramma’s relevant blijven. Tevens hebben we nieuwe lesmateriaal ontwikkeld voor de leeftijdsgroep 16-24 jaar, op het gebied van ondernemerschap
  •  Pleiten voor sociale en financiële educatie
    Deze vaardigheden zijn ongelooflijk belangrijk en er is nog veel werk te doen om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren deze belangrijke vaardigheden blijven leren. Covid-19 heeft ook het belang van deze vaardigheden benadrukt. Gedrag zoals sparen, budgetteren en betrokkenheid bij de gemeenschap zijn de sleutel tot het overleven van deze wereldwijde pandemie.

Nu we ons vijftiende jaar ingaan, ben ik enthousiast over de manier waarop ons social franchisemodel werkt. We werken met veel verschillende organisaties samen om een ​​wereld met financieel en sociaal sterke kinderen te creëren. Onze gezamenlijke aanpak moedigt peer-to-peer onderwijs en sterke internationale samenwerking aan. Dit soort samenwerkingen en wederzijds leren zit in ons DNA,” aldus Roeland Monasch, CEO, Aflatoun International.