Day for Change en Aflatoun International zorgen samen voor duurzaam financieel bewustzijn bij Nederlandse jongeren

Amsterdam, 9 oktober 2020 – Day for Change is een partnerschap gestart in Nederland met Aflatoun International, de NGO die wereldwijd sociaal en financieel onderwijs aan miljoenen kinderen en jongeren biedt.

Day for Change, een organisatie die zich door middel van educatie inzet voor een rechtvaardig economisch systeem, wil samen met Aflatoun International jongeren laten ervaren dat geld verdienen en bijdragen aan een betere wereld heel goed samengaan.

We leven in een snel veranderende wereld. Klimaatverandering, COVID-19, migratie, een veranderende economie en arbeidsmarkt zorgen voor onzekerheid, stellen ons voor uitdagingen, maar bieden ook kansen. Kansen voor ondernemers, kansen op werk, kansen om samen te bouwen aan een duurzame toekomst. Het is belangrijk dat we jongeren de kennis maar ook de vaardigheden meegeven waarmee ze deze kansen kunnen benutten.

En dat is precies wat Day for Change hier in Nederland en Aflatoun International wereldwijd doen. Door lesprogramma’s te bieden waarmee kinderen en jongeren sociaal en financieel bewustzijn ontwikkelen en in staat zijn hun eigen leven en de samenleving duurzaam vorm te geven.

“Het doel van de samenwerking is bij te dragen aan een nieuwe generatie bewuste wereldburgers die door hun economisch handelen een eerlijkere wereld creëren. Door onze krachten te bundelen hopen we veel meer kinderen en jongeren in Nederland te bereiken”, aldus Babette Anhalt, directeur Day for Change.

“Wij zijn verheugd onze unieke mix van sociaal en financieel onderwijs, met de leerling als middelpunt, in Nederland verder uit te rollen. Onze programma’s hebben zichzelf de afgelopen 15 jaar bewezen en geven nu ook in Nederland meer jongeren de kans om een positieve draai te geven aan hun leven en samenleving”, zegt Aflatoun Nederland director Wendy Nagel.