Een dag waarop we zorgen voor een betere toekomst voor elk kind

20 november is de Dag van de Rechten van het Kind. Een jaarlijkse dag voor kinderen, door kinderen. Dit jaar is het thema ‘het opnieuw uitvinden van een betere toekomst voor elk kind’. De kans om de nadruk te leggen op de rechten die kinderen hebben en de uitdagingen die zij hebben in deze wereld.

Niet alleen is deze dag speciaal voor alle kinderen wereldwijd, maar ook voor Aflatoun en onze partners. Onze visie is kinderen te empoweren door hen te onderwijzen op het gebied van sociale en financiële educatie. Zodat deze kinderen verandering teweeg kunnen brengen in hun eigen leven en zo ook hun steentje bij kunnen dragen aan een meer rechtvaardige wereld.

We kunnen wel zeggen dat dit het jaar van COVID-19 is. Dit heeft veel invloed gehad op de wereld zoals wij die kennen. Niet alleen wereldwijd, maar ook in Nederland kwam de toegang tot onderwijs voor kinderen in gevaar, vooral voor de meest kwetsbaren onder ons. Door onze curricula voor sociaal en financieel onderwijs, helpen we kinderen en jongeren om hun rechten op te eisen en sociaal en economisch mondige personen te worden.

Kinderen empoweren door middel van sociale en financiële educatie.

We vinden dat elk kind dezelfde kansen verdient in het leven. Daarom onderwijzen wij kinderen op het gebied van sociale en financiële educatie, om zo kinderen te empoweren.

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en dus echte wetenschappers. Ze willen graag de wereld om hen heen begrijpen

Wij ontwikkelen lesmateriaal voor kinderen en jongvolwassenen tussen de 3 en 24 jaar oud. Deze lessen worden door leraren of trainers gegeven, die hiervoor door ons opgeleid worden. De kinderen krijgen sociale en financiële educatie, dit gebeurt spelenderwijs waarbij het kind centraal staat.

In ons lesmateriaal werken kinderen samen en leren zij omgaan met de wereld en mensen om hen heen. Ze worden aangemoedigd om te gaan sparen, hun spaargeld te beheren, een klein bedrijf op te starten en aan activiteiten deel te nemen welke goed zijn voor de gemeenschap.