Joanne Kellerman benoemd als nieuwe voorzitter Aflatoun International

Aflatoun International is verheugd aan te kondigen dat Joanne Kellermann is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Joanne steunt Aflatoun al lange tijd en trad bijna drie jaar geleden toe tot de Raad van Toezicht als vice-voorzitter. Joanne heeft een lange carrière in de financiële wereld, onder meer als directeur bij De Nederlandsche Bank en als bestuurslid van de Single Resolution Board. Momenteel is zij voorzitter van PFZW, het op één na grootste pensioenfonds van Nederland, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Universiteit van Utrecht en van de overheidsbank NWB Bank NV. Zij neemt de voorzittershamer over van Rob Becker, die sinds de oprichting van Aflatoun in 2005 lid van de Raad van Toezicht van de organisatie is geweest.

Joanne: “We zijn allemaal verdrietig dat het voor Rob tijd is om de Raad van Toezicht te verlaten. Als onze voorzitter heeft hij Aflatoun geleid met visie, gedrevenheid en met energieke charme. Onder zijn leiding is de ontwikkeling van de organisatie tot bloei gekomen. We zijn Rob zeer dankbaar voor zijn enorme bijdrage aan alles wat we de afgelopen 16 jaar hebben bereikt en we zijn dan ook blij dat hij deel zal blijven uitmaken van de Aflatoun-familie.”

Rob Becker heeft besloten terug te treden na 16 jaar bestuurslidmaatschap, waarvan de laatste 7 jaar als voorzitter. Rob: “Ik ben verheugd dat we met Joanne een uitstekende opvolger hebben gevonden. Als vice-voorzitter heeft Joanne al een enorme bijdrage geleverd aan Aflatoun en ik heb met veel plezier met haar samengewerkt. Persoonlijk voel ik me zeer vereerd dat ik zo lang deel heb mogen uitmaken van de Aflatoun-familie. Ik ben er trots op dat de Aflatoun-beweging sterker is dan ooit, met fantastische medewerkers en geweldig leiderschap van de CEO en de Raad van Toezicht.’

Met behulp van een duurzaam ontwikkelingsmodel biedt Aflatoun sociale, financiële en ondernemerschapseducatie aan kinderen en jongeren wereldwijd. De programma’s worden uitgevoerd door meer dan 300 partnerorganisaties in meer dan 100 landen, waarmee jaarlijks meer dan 10 miljoen kinderen worden bereikt. De COVID-19 pandemie was een dringende oproep om kinderen en jongeren uit te rusten met de vaardigheden die nodig zijn om financieel weerbaar te zijn tegen de hedendaagse, vaak ongekende, uitdagingen. Omdat zo velen getroffen zijn door de sluiting van scholen en de economische crisis in het algemeen, heeft Aflatoun innovatieve methoden voor onderwijs op afstand ontwikkeld om deze essentiële interventies op te schalen en de gevolgen van de pandemie te verzachten.

Aflatoun is door Harvard University, het Brookings Institute, de Million Lives Club en de HundrED Global Collection of Innovations in Education erkend als toonaangevend op het gebied van levensvaardigheden, sociale en financiële educatie over de hele wereld vanwege het innovatieve werk, het goedkope model en de schaalbaarheid. De organisatie staat op de 23e plaats in de NGO Top-200 World Best Social Good Organisations 2021.