Kikid en Aflatoun slaan handen ineen: financieel bewustzijn onder jongeren is cruciaal

AMSTERDAM, 24 maart, 2021 – Stichting Kikid en Aflatoun Nederland gaan samenwerken! Beide organisaties zetten kinderen en jongeren in hun kracht. Wanneer zij hebben deelgenomen aan projecten van Kikid en Aflatoun zijn zij beter in staat goede financiële keuzes te maken, wat ervoor zorgt dat ze zelfredzaam worden. Ze worden zich bewust van de enorme kracht en invloed die ze zelf hebben om gelukkig en succesvol te zijn.

Door de samenwerking krijgen scholen de mogelijkheid een educatieve theatervoorstelling van Kikid over geld te combineren met een reeks gastlessen door ervaren docenten van Aflatoun. Met de voorstelling worden de leerlingen zich bewust van keuzes die ze maken: waarom maken ze die en wat zijn de effecten ervan? In de gastlessen gaan ze daarna concreet aan de slag met situaties die ze helpt goede keuzes te gaan maken.

Zo bieden Kikid en Aflatoun scholen de mogelijkheid een bewezen impactvol, alsmede een heel leuk en inspirerend traject met hun leerlingen aan.

Over de samenwerking:

Mark Miedema, zakelijk directeur Kikid: ‘De combinatie theatervoorstelling + training/gastles is een bewezen effectieve combinatie. Waar we bij onze andere thema’s het hele traject van bewustwording naar gedragsverandering zelf oppakken zijn we bij het thema Geld en Schulden op zoek gegaan naar een partner. We zijn enorm blij dat we in contact zijn gekomen met Aflatoun Nederland en in een aantal gesprekken tot de conclusie zijn gekomen dat we elkaar zo goed kunnen versterken op het vlak van aanbod richting scholen in heel Nederland.’

Wendy Nagel, directeur Aflatoun Nederland: ‘Wij zijn verheugd onze unieke mix van sociaal en financieel onderwijs samen met Kikid in Nederland verder uit te rollen. Onze programma’s hebben zichzelf de afgelopen 15 jaar bewezen en geven nu ook in Nederland meer jongeren de kans om een positieve draai te geven aan hun leven en samenleving. We kijken er naar uit ons aanbod uit te breiden met de educatieve theatervoorstellingen van Kikid.’