Persbericht: Inessa Kaagman en Aflatoun International zorgen samen voor financieel bewustzijn bij Nederlandse kinderen

AMSTERDAM, 12 augustus 2020 – Inessa Kaagman heeft vandaag, op de Internationale Dag van de Jeugd, aangekondigd samen te gaan werken met Aflatoun om meer bekendheid te geven aan het belang van sociaal en financieel onderwijs in Nederland.

Zesvoudig Oranje-international Inessa Kaagman wil werken aan gelijke kansen voor alle kinderen in Nederland, en dat begint met sociale en financiele educatie. Kaagman voetbalde onder andere bij Ajax en Everton en speelt nu bij Brighton & Hove Albion. Kaagman kwam zes keer uit voor Oranje en was onderdeel van de selectie die in de zomer van 2019 tweede werd op het wereldkampioenschap in Frankrijk.

Aflatoun International, een internationale NGO gevestigd in Amsterdam, biedt jaarlijks aan 10,5 miljoen kinderen en jonge mensen sociaal en financieel onderwijs. Samen met 345 partners in 108 landen werken zij al 15 jaar aan het empoweren van kinderen en jongeren, met als doel de vicieuze cirkel van ongelijkheid en armoede te doorbreken.

Ik heb geleerd dat van voetbal houden en het kunnen spelen niet genoeg is. Cruciale vaardigheden, die nodig zijn om op en buiten het veld te slagen, worden niet altijd op school geleerd. Opkomen voor jezelf, teamwork, sparen en budgetteren, deze skills helpen mij bij het maken van keuzes in mijn professionele en persoonlijke leven. Ik ben heel blij samen te gaan werken met Aflatoun om het belang hiervan onder de aandacht te brengen. Alle kinderen, ongeacht waar ze opgroeien of wie hun ouders zijn, moeten dezelfde kansen krijgen op dit onderwijs”, aldus Inessa Kaagman.

Ook in Nederland werkt Aflatoun met diverse partners samen en zullen de programma’s en het aantal partners de komende jaren flink  worden uitgebreid.

“Wij zijn verheugd Inessa te verwelkomen en samen onze unieke mix van sociaal en financieel onderwijs in Nederland verder uit te rollen”, zegt Wendy Nagel, director Aflatoun Netherlands, “Wij hebben Inessa leren kennen als een vrouw met een enorme bevlogenheid om kinderen door middel van educatie verder te helpen in het leven. Wij zijn er trots deze samenwerking vandaag bekend te mogen maken.”